Dina erfarenheter

Tar eller har du tagit tabletter med fluoxetin?

Lämna en kommentar nedan för och berätta hur det var för dig, blev du bättre? Hur påverkades du? Drabbades du av några biverkningar?

Genom att dela med dig till andra kan du hjälpa!

15 Responses to Dina erfarenheter

 1. eme 20 mars, 2013 at 02:11 #

  7dagar med fluoxetin teva 20mg . Känner mig nervös, ångest, trött.

 2. Cecilia 10 juni, 2013 at 02:54 #

  Det har blivit bättre både med det negativa tänkandet/tankar och har stabiliserat humöret, blir inte lika lätt irriterad för små saker. Enda biverkningen jag har märkt av är att jag är lite mer tröttare än innan.

 3. Annika 3 februari, 2014 at 07:41 #

  Jag blev så trött så jag kunde inte arbeta efter att jag höjt till 40 mg. Jag gick upp 25 kg på två månader efteråt ca ett år på Fluoxetin. Jag har nu begynnande diabetes, andnöd, och mitt hjärta pumpar inte som det ska vilket gör att jag samlar enormt mycket vätska. Jag har smärta i varenda liten del av kroppen, artralgin satte in direkt när jag började trappa ner. Hoppas på att det ska gå över. Min ämnesomsättning sjönk som en sten, mina sköldkörtelvärden är katastrofala. Jag har fått stora problem med huden, håret och en massa annat som säkert kommer med det metabola syndromet, som jag nu ätit mig till. Och då inte i form av mat, utan medicin. Som skulle hjälpa mig igenom en livskris. Jag är nu helt fri efter nedtrappning, men kämpar med svåra utsättningssymptom sedan tre veckor tillbaka. Jag är sjukskriven sedan ett halvår tillbaka och kan nog inte arbeta på länge än. Nu hoppas jag på att kunna vända detta och få mitt liv tillbaka. Jag tar inte en flisa Fluoxetin någonsin igen.

 4. Gunilla Lindblad 2 september, 2014 at 08:22 #

  Jag är 72 år gammal och har ätit fluoxetin dagligen i ca 18 år. Led tidigare av depression och humörsvängningar med plötslig aggressivitet. Medicinen har hjälpt mig mycket och jag är så tacksam över att den finns. Då och då har jag försökt sluta/ trappa ner men märker då att mina problem kommer tillbaka.
  Står nu stadigt på 20 mg/dag.
  Nu har jag börjat undra över långsiktiga biverkningar. Känner mig alltmer trött och darrig, trots att mina värden när det gäller HB med mera ligger normalt. Har ingen annan sjukdom som kan förklara min trötthet. Lever ett ganska lugnt liv som pensionär.
  Har frågat läkare – även psykiater – om långsiktiga biverkningar, men har inte
  fått något egentligt svar. Finns det många som liksom jag har ätit fluoxetin under mycket lång tid?

 5. Peter El 25 februari, 2015 at 10:24 #

  Jag är 53 år och inne på 4:e veckan med 25mg, inte lika deppig och gråter inte plötsligt längre och inga självmordstankar längre mot innan. Men är tröttare än vanligt och huvudvärk. Det stora problemet just nu är att jag är otroligt arg och irriterad på det mesta. Jag tänder för lilla minsta och tjafsar och är bråkig. Jag märker det själv och mina barn har märkt det. Det hoppas jag ska gå över efter ett tag till. Jag har minskad aptit, vilket är bra, och har tappat ett par kg. Ingen hetsätning längre, så skönt. Bara mitt arga humör går över så känns det att jag äntligen fått hjälp med mina problem. Jag är positivt överraskad av medicinen hittills. Jag tror att jag kommer att bli bättre ju längre jag går på denna medecin. Hörs om en vecka till… Det finns ett ljus i allt mörker nu!!

 6. Jess 20 mars, 2015 at 10:58 #

  Flouxetin räddade mig ur min 3dje depression för sex år sedan. hade inga problem vid start och kände mig bättre inom ett par veckor. I dag symtomfri från depression och panikattacker sedan många år. Äter idag 10 mg om dagen pga av oväntad graviditet. Ska nästa vecka gå ner och ät 10 mg varannan dag, för att sluta helt innan födsel. Har ätit 20 mg per dag i sex år, ökade en kort period till 30 mg, då symptom på utmattning uppkom pga av kroniskt sjukt barn. Jag hoppas på att all terapi håller mig på mattan så att jag kan amma så länge jag vill!

 7. Alexandra 23 juli, 2016 at 12:34 #

  Jag har ätit fluxetin i ca 1,5 månad. De första två veckorna var ett rent helvete, hade extrem ångest och började känna overklighetskäbslor. Nu har det vänt lite och jag mår bättre, inte lika gråtig etc. Men har tappat aptiten helt vilket har lett till att jag gått ner 14 kg på en månad. Jag har dessutom blivit en aning rädd för mat, tidigare älskade jag mat. Men medicinen gör mig mer stabil. däremot kan jag inte sova om nätterna …

 8. C 2 september, 2016 at 11:01 #

  Jag bytte till Fluoxetin från Paroxetin för att jag fick ökad ledvärk och hade gått upp 10 kg. Jag mår kanoners på Fluoxetin 30 mg men har ökat 20 kg i vikt så nu har jag börjat överväga att trappa ner på dem.

 9. alexander 7 oktober, 2016 at 09:15 #

  Jag har testad det nu i 4 dagar, här väl inte kännt så mkt, först, lite huvudvärk å känt mej lite mer frysen, på 4 dagen blev jag jäkligt lös i magen. Får väl se i morgon om det fortsätter, oro känner man har haft problem med panik attacker å är sjukskriven nu en månad. Nån mer som blir dålig i magen ?

 10. Felicia 11 oktober, 2016 at 12:07 #

  Jag har käkat Fluoxetin i snart 18 dagar och jag är fortfarande deppig.. och jag är extremt trött, skulle kunna sova en hel dag. plus att min aptit inte finns längre sen jag började med dom här..

 11. Ina 6 februari, 2017 at 07:34 #

  Tagit 20 mg i ca 15 år och mår utmärkt. Kommer ihåg en enorm yrsel de första veckorna men efter det har det fungerat jättebra.

 12. Hero 15 juni, 2017 at 01:49 #

  Jag försöker söuta med Flouxetin efter ha ätot detta i 6 år. Utsättningsymtomen är fruktansvärda! Ångesten har ökat markant, ont i alla muskler, yrsel och är svajig med ilska ena stunden och gråt nästa!

 13. Y.s 30 september, 2017 at 05:11 #

  Ja får ökad aptit o e rädd att gå upp i vikt, annars inga andra symptom

 14. Elisabeth 18 mars, 2018 at 08:59 #

  Hej!
  Har tagit fluoxetin i 10 år, 20 mg, nu fick jag öka 10 mg, är inne på 10 e dagen o tröttheten är extrem. Någon som vet om detta vänder , tycker det är urjobbigt. Kram alla

 15. Jo 22 augusti, 2018 at 09:20 #

  Började för 3 veckor sedan med 20mg är nu uppe i 40mg de 2 sista veckorna. Är mer orolig, och extremt trött. Enligt läkaren skulle man bli pigg av denna, men nja. Vissa dagar minskad aptit men ett ökat sötsug emellanåt. Hård i magen.

Kommentera