❤️ Forum

Tar eller har du tagit tabletter med fluoxetin?

Lämna en kommentar nedan för och berätta hur det var för dig, blev du bättre? Hur påverkades du? Drabbades du av några biverkningar?

Genom att dela med dig till andra kan du hjälpa!

21 svar på ”❤️ Forum”

Det har blivit bättre både med det negativa tänkandet/tankar och har stabiliserat humöret, blir inte lika lätt irriterad för små saker. Enda biverkningen jag har märkt av är att jag är lite mer tröttare än innan.

Jag blev så trött så jag kunde inte arbeta efter att jag höjt till 40 mg. Jag gick upp 25 kg på två månader efteråt ca ett år på Fluoxetin. Jag har nu begynnande diabetes, andnöd, och mitt hjärta pumpar inte som det ska vilket gör att jag samlar enormt mycket vätska. Jag har smärta i varenda liten del av kroppen, artralgin satte in direkt när jag började trappa ner. Hoppas på att det ska gå över. Min ämnesomsättning sjönk som en sten, mina sköldkörtelvärden är katastrofala. Jag har fått stora problem med huden, håret och en massa annat som säkert kommer med det metabola syndromet, som jag nu ätit mig till. Och då inte i form av mat, utan medicin. Som skulle hjälpa mig igenom en livskris. Jag är nu helt fri efter nedtrappning, men kämpar med svåra utsättningssymptom sedan tre veckor tillbaka. Jag är sjukskriven sedan ett halvår tillbaka och kan nog inte arbeta på länge än. Nu hoppas jag på att kunna vända detta och få mitt liv tillbaka. Jag tar inte en flisa Fluoxetin någonsin igen.

Jag är 72 år gammal och har ätit fluoxetin dagligen i ca 18 år. Led tidigare av depression och humörsvängningar med plötslig aggressivitet. Medicinen har hjälpt mig mycket och jag är så tacksam över att den finns. Då och då har jag försökt sluta/ trappa ner men märker då att mina problem kommer tillbaka.
Står nu stadigt på 20 mg/dag.
Nu har jag börjat undra över långsiktiga biverkningar. Känner mig alltmer trött och darrig, trots att mina värden när det gäller HB med mera ligger normalt. Har ingen annan sjukdom som kan förklara min trötthet. Lever ett ganska lugnt liv som pensionär.
Har frågat läkare – även psykiater – om långsiktiga biverkningar, men har inte
fått något egentligt svar. Finns det många som liksom jag har ätit fluoxetin under mycket lång tid?

Jag är 53 år och inne på 4:e veckan med 25mg, inte lika deppig och gråter inte plötsligt längre och inga självmordstankar längre mot innan. Men är tröttare än vanligt och huvudvärk. Det stora problemet just nu är att jag är otroligt arg och irriterad på det mesta. Jag tänder för lilla minsta och tjafsar och är bråkig. Jag märker det själv och mina barn har märkt det. Det hoppas jag ska gå över efter ett tag till. Jag har minskad aptit, vilket är bra, och har tappat ett par kg. Ingen hetsätning längre, så skönt. Bara mitt arga humör går över så känns det att jag äntligen fått hjälp med mina problem. Jag är positivt överraskad av medicinen hittills. Jag tror att jag kommer att bli bättre ju längre jag går på denna medecin. Hörs om en vecka till… Det finns ett ljus i allt mörker nu!!

Flouxetin räddade mig ur min 3dje depression för sex år sedan. hade inga problem vid start och kände mig bättre inom ett par veckor. I dag symtomfri från depression och panikattacker sedan många år. Äter idag 10 mg om dagen pga av oväntad graviditet. Ska nästa vecka gå ner och ät 10 mg varannan dag, för att sluta helt innan födsel. Har ätit 20 mg per dag i sex år, ökade en kort period till 30 mg, då symptom på utmattning uppkom pga av kroniskt sjukt barn. Jag hoppas på att all terapi håller mig på mattan så att jag kan amma så länge jag vill!

Jag har ätit fluxetin i ca 1,5 månad. De första två veckorna var ett rent helvete, hade extrem ångest och började känna overklighetskäbslor. Nu har det vänt lite och jag mår bättre, inte lika gråtig etc. Men har tappat aptiten helt vilket har lett till att jag gått ner 14 kg på en månad. Jag har dessutom blivit en aning rädd för mat, tidigare älskade jag mat. Men medicinen gör mig mer stabil. däremot kan jag inte sova om nätterna …

Jag bytte till Fluoxetin från Paroxetin för att jag fick ökad ledvärk och hade gått upp 10 kg. Jag mår kanoners på Fluoxetin 30 mg men har ökat 20 kg i vikt så nu har jag börjat överväga att trappa ner på dem.

Jag har testad det nu i 4 dagar, här väl inte kännt så mkt, först, lite huvudvärk å känt mej lite mer frysen, på 4 dagen blev jag jäkligt lös i magen. Får väl se i morgon om det fortsätter, oro känner man har haft problem med panik attacker å är sjukskriven nu en månad. Nån mer som blir dålig i magen ?

Jag har käkat Fluoxetin i snart 18 dagar och jag är fortfarande deppig.. och jag är extremt trött, skulle kunna sova en hel dag. plus att min aptit inte finns längre sen jag började med dom här..

Tagit 20 mg i ca 15 år och mår utmärkt. Kommer ihåg en enorm yrsel de första veckorna men efter det har det fungerat jättebra.

Jag försöker söuta med Flouxetin efter ha ätot detta i 6 år. Utsättningsymtomen är fruktansvärda! Ångesten har ökat markant, ont i alla muskler, yrsel och är svajig med ilska ena stunden och gråt nästa!

Hej!
Har tagit fluoxetin i 10 år, 20 mg, nu fick jag öka 10 mg, är inne på 10 e dagen o tröttheten är extrem. Någon som vet om detta vänder , tycker det är urjobbigt. Kram alla

Min erfarenhet är att äter man för lite av den eller för mkt av den så blir man otroligt trött gäller o hitta lagom bra Dos för ens egen kropp, upplever inte att tröttheten försvinner om man bara fortsätter samma dos, ätit sen 2013 , äter jag 20 mg är jag så trött att livet blir outhärdligt, äter jag 60 mg blir jag lättare arg irriterad, 40 mg är perfekt o jag känner mig pigg alert o mår bra av det! Lycka tilll!

Började för 3 veckor sedan med 20mg är nu uppe i 40mg de 2 sista veckorna. Är mer orolig, och extremt trött. Enligt läkaren skulle man bli pigg av denna, men nja. Vissa dagar minskad aptit men ett ökat sötsug emellanåt. Hård i magen.

Har tagit fluoxetin i ca 15 år
20mg.
Åkte på en depression igen för ca 8 månader sedan efter varit håglös ca 4 månader innan.
Blev enormt sjuk av biverkningarna vid höjningen ,ångest trötthet, sov hela dagarna i princip vände först efter ca 2.5 månad, var hemskt. Men plötsligt en dag var allt ok igen.
Men nu har jag trötthet som biverkning hela dagarna
Trött och slö initiativlös pga av tröttheten.
Kram alla

Jag har ätit fluoxetine ackord sedan 2013 men har haft break några få ggr bl.a. när jag var gravid. Jag mår väldigt bra av att äta 40 mg, åt 20 mg nu ett tag för jag ville inte äta så mkt men jag va helt utmärglat trött det förstörde hela min livskvalité !! Höjde till 40 mg och känner mig PIGG efter 2 dagar och mår väldigt bra!
Det jag gillar med denna medicin som ingen annan medicin hjälpt mig med är att när något jobbigt händer som tex gör mig arg , ger den mig några extra sekunder att tänka efter hur jag ska agera om det är värt att ta striden eller ej, tidigare var jag så impulsiv och reagerade på 5 röda.
Biverkningar jag får av den är;
ca 4 dagar per månad extremt trött alla andra väldigt pigg.
Glisslar tänder i sömnen
Spänner käkarna vilket kan ge mig huvudvärk så försöker tänka på det.
Mina leder knakar till ibland
Pupillerna är något större än vanligt

Har ätit 20 mg Fluoxetin sedan dec 2014, mådde inte bra förrän efter ca 5v. Har sedan tagit 20mg/dag fram till dec 2018.
Medicinen har fått mig att ha ett fungerande liv! Utan den vet jag inte hur jag skulle klarat av livet.

Tar nu 40 mg sedan 21:a dec vilket nu är 18 dagar sedan jag ökade till dubbla dosen. Mådde mindre bra sedan aug 2018 pgr av extremt mycket press från jobb, familj och ekonomi. Jobbar stenhårt med att ”lösa”/hålla koll på mina ”problem”/saker i livet som ger ångest. Känner nu att det börjar vända igen, mår bättre och bättre. Jag är så tacksam att Fluoxetin finns!
Biverkningarna jag känner är lite extra trötthet men inte mycket, ibland lite lös i magen, lite mindre sexlust men det gör inget eftersom jag hade extremt hög sexlust innan så nu är det mera ”normalt”.

Ett & ett halvt år på Fluoxetin nu.

Initialt 20mg.
På 2 veckor försvann det tunga, mörka, sorgliga, som jag burit på så länge jag kan minnas.
Overkligt att den mest påtagliga & jobbiga delen av mig bara försvann.
Vem är jag utan den?

Mått riktigt bra på 20mg.
Enda biverkningen jag märkte var att jag drömde väldigt mycket mer.
Inte mardrömmar, men jobbiga saker & kom ihåg mycket av det när jag vaknade.
Det har lugnat sig nu.

Fick en dipp efter ett tag & min dos ökades till 40mg.
Det hjälpte.

Så tacksam över att jag får Fluoxetin nu.
Önskar att jag fått det innan jag var 44 år.. men nu hjälper den mig enormt.

Hej Alla fina!
Jag har tagit fluoxetin sedan 2006. Stog då på 20 mg i flera år.
Fick göra en höjning senare till 40 mg och mått bra. Men sedan 1 år tillbaka mardrömmar utav fluoxetinet, gick ner till 30 mg. Funkade inte blev deprimerad igen. Så nu höjer jag sedan 5 dagar till 40 mg igen. Men mår usch. Nedstämd, illamående, trötthett. Livet känns inte bra. När vänder det?
Mvh Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *